نورالدین عزیزی اضافه کرد طالبان میکوشد تسهیلاتی را برای تمامی سرمایهگذاران فراهم کند تا آنان بتوانند سرمایههایشان را به افغانستان انتقال دهند. به گفته او، تنها ۹۵ میلیارد دلار از این مقدار در ترکیه سرمایهگذاری شده است.
نورالدین عزیزی گفت: بزرگترین سرمایهگذاری را در ایران افغانها کردهاند؛ البته در پاکستان طبق آمار غیر دقیقی این رقم حدود ۳ میلیارد دلار است و آمار دقیق از امارات نشان می دهد که افغانها تقریبا ۵۵ میلیارد دلار در امارات متحده عربی سرمایهگذاری کرده اند.
همزمان، شورای بازرگانان افغان در امارات متحده عربی بر ایجاد تسهیلات برای سرمایهگذاران توسط طالبان تاکید کرد.
حاجی عبیدالله صدرخیل رییس شورای بازرگانان افغان در امارات متحده عربی خاطرنشان کرد برای جلب سرمایهگذاریها، تسهیلاتی باید برای سرمایهگذاران فراهم شود.
وی در این باره گفت: تاجر از حکومت هیچ چیز جز امنیت نمیخواهد که در حال حاضر وضعیت امنیت خوب است. دیگر این که فساد و رشوه نباشد که اکنون آن هم تا حد زیادی کم شده است. تجار باید تسهیلات بانکی داشته باشند تا بتوانند پول انتقال دهند.
سخی احمد پیمان معاون اول اتاق صنایع و معادن گفت: در افغانستان ظرفیت سرمایهگذاری و فرصتهای کاری وجود دارد. ما امیدوار هستیم امکانات بیشتری فراهم شود تا سرمایه افغانها در افغانستان جذب و سرمایهگذاری شود.
وزارت معادن و پترولیوم افغانستان چندی پیش اعلام کرده بود که پس از رویکار آمدن دوباره طالبان، سرمایهگذاران داخلی و خارجی به ارزش ۷ میلیارد دلار در بخش معادن افغانستان سرمایهگذاری و قرارداد امضا کردهاند.